Föredrag


Aktuella föredrag

Medberoendfällan

- stanna kvar eller ta sig vidare?


  • Riktar sig till personalgrupper, elever, anhöriga, arbetskamrater, vänner och andra som vill förstå sitt eget eller andras medberoende bättre, och få stöd i hur man kan ta sig vidare.


  • Tid: 2 timmar, eller längre om uppdragsgivaren önskar.


  • Kostnad: Jag följer Författarförbundets rekommendationer när jag lämnar offerter, men diskuterar självklart arvodet med uppdragsgivaren.


  • Kan kombineras med en workshop där deltagarna får pröva skrivövningar och reflekterande samtal som metod för ökad självkännedom och egenmakt.

Föredraget bygger på min egen (och andras) mångåriga erfarenhet av att leva i och med medberoende bland arbetskamrater, vänner, familj och andra närstående.

 

Medberoende är ingen ovanlig företeelse, vi är många som är eller någon gång varit där. För somliga handlar det om en kortare period, ett problem de kommer tillrätta med och kan lämna bakom sig. För andra blir det ett ständigt upprepat mönster som pågår i åratal eller hela livet.

 

Jag har på nära håll sett andra som har suttit fast i medberoendets fälla. Jag har sett en del av dem slåss för att bli fria och lyckas. Jag har sett andra misslyckas, somliga som valt att bara stanna kvar, och några som helt gått under.

 

Jag tror att nyckeln till insikt, till att själv kunna välja väg i livet, är självkännedom och medkänsla med sig själv. Men vägen till insikt kan vara smärtsam och bära med sig sorg. Sorg över det liv vi levt och nu är tvungna att omvärdera. Sorg över vår egen person och våra nära.

 

Att träffa andra, prata med och möta någon som själv är och har varit där kan bidra till att se de möjligheter som följer med att bryta medberoendet och ta sig vidare.

 

Frågor och bokningar!


Vill du boka ett föredrag? Vill du veta mer? Har du andra önskemål om innehåll och upplägg? Vill du att jag ska skicka en offert?  


Tveka inte att kontakta mig så pratar vi vidare!


Mejl är det säkraste sättet att nå mig på, men du kan också ringa på

073-595 21 88


Här kan du mejla ett meddelande till mig. Jag svarar oftast inom ett par timmar!

 
 
 

Tel: 073-595 21 88

E-post: info@lottathell.se