Mina böcker

Vill du läsa eller ge bort mina böcker?


Bok 1-5 kan du beställa direkt från mig. Jag signerar gärna om du vill!


Beställningsformuläret hittar du längre ner på den här sidan, under bokpresenta-tionerna!


Bok 6, Ingen alls finns i bokhandlar, och går att köpa online via t.ex. Bokus och Adlibris. 


Alla sex böckerna går också att låna på bibliotek. De finns även som ljudböcker och e-böcker. Dessa kan du köpa du online eller låna på bibliotek.


Pris om du köper direkt från mig:


Inbunden 100 kr + porto

Gäller de här böckerna:

Bok 1. Utan en tanke

Bok 5. För kärleks skulll


Pocket 50 kr + porto

Gäller de här böckerna:

Bok 1 - Utan en tanke

Bok 2 - I skuggan av värmen 

Bok 3 - Bortom ljus och mörker

Bok 4 - Kärleksbarn

1. Utan en tanke

Ensam, ångestfylld och illamående av heroinabstinens sitter femtonåriga Eva i en av kriminalvårdens transportbussar, på väg till ett behandlingshem för tonåriga narkomaner. Ett Hasselakollektiv i norra Sverige. Vistelsen på kollektivet fylls av brutala metoder och oförstående. Personalen använder sig av grupptryck, psykisk och fysisk terror och mobbing, alla medel är tillåtna för att bryta ner ungdomarnas ‘knarkaridentitet’. Förödmjukelse, hån, skam och skuldbeläggning trasar sönder Evas redan från början låga självkänsla och befäster ensamheten i ett utanförskap som efter tiden på kollektivet verkar omöjlig att bryta.


2. I skuggan av värmen

Eva är rotlös, otrygg och ensam, med ena foten i den undre världen och den andra i den ‘riktiga’. Med tre sprutor i fickan jobbar hon natt som hundförare på Stockholms största vaktbolag. En natt under ett inbrottslarm stöter hon på Mia, sin bästa vän från barndomen. Mia är rädd, hon fruktar för sitt liv och ber Eva om hjälp, men hjälpen hon vill ha är en hjälp Eva inte kan ge. Eller kan hon det? Samma natt möter Eva den snygga, charmiga och trygga polisen Erik, som efter en tid börjar uppvakta henne. Eva försöker stå emot, det vore en katastrof om någon från den ‘riktiga’ världen kom på att hon är beroende av heroin. Men Erik är envis och livet förändras för dem båda på ett dramatiskt vis.3. Bortom ljus och mörker

Eva kämpar för att bli fri från heroinet, för att hon tillsammans med Erik ska kunna leva ett bra liv. Hon vill kunna ge honom allt det hon nu inte kan. Allt det som ‘riktiga’ tjejer kan – tjejer med fina händer, händer som inte är fulla av sår och ärr efter mängder av sprutor. Erik i sin tur kämpar för att behålla Eva, för att övertyga henne om sin kärlek och för att hon ska överleva. Mellan återfall och överdoser gör de allt för att Eva ska bli godkänd för metadonbehandling. Men vägen till samhällets hjälp är så godtycklig, osäker och lång att det många gånger hinner bli försent.4. Kärleksbarn

Eva har fått sitt metadon, hon går i terapi och börjar känna sig ganska bra. För första gången i sitt liv upplever hon trygghet och tillförsikt. Hon börjar till och med leka med tanken på att bli mamma, ge Erik det han så gärna vill ha. Eva rätar på ryggen och slutar be om ursäkt för allting. Hon känner hur hon växer men ser samtidigt att Erik förändras åt rakt motsatt håll. Han som alltid varit så stabil, trygg och pålitlig blir mer och mer obalanserad, irriterad och till slut också våldsam. Som att all hans kärlek har vänts till hat och att det är henne, Eva, han hatar.5. För kärleks skull 

Eva föder en dotter, Mino. Känslan är svindlande och Erik är lycklig. Eva njuter av tiden tillsammans med sin familj, men plötsligt sticker Erik och lämnar henne ensam med deras dotter, en nybyggd liten gård, djuren och ett stort bolån med dåliga villkor.
6. Ingen alls

Eva går under många år hos terapeuten Anna, som hon också utvecklar en nära personlig relation till. Anna är en karismatisk person – uppmärksammad i media – en stark kvinna som uppger sig stå på de svagas sida, och som hela tiden funnits med Eva under de tuffa åren.

Anna adopterar Eva. Eva önskar sig en mor- och dotterliknande relation, och att hennes egen dotter, Mino, ska få en mormor. Men hon känner hela tiden att hon inte räcker till, att Anna förväntar sig mer och dikterar villkoren för deras umgänge. Någonstans förstår Eva att deras relation inte är okej, men hon har ingen annan.

Beställ så här!
Fyll i ditt namn och din e-postadress.


Skriv följande i meddelanderutan:

  • Vilken/vilka böcker du vill beställa, och hur många ex. av respektive bok? Exempel: Utan en tanke 2 ex. I skuggan av värmen 1 ex.   • Ska någon bok/några böcker signeras? Vilken/vilka titlar i så fall, och till vem/vilka mottagare (respektive bok)?  • Till vem/vilka ska böckerna skickas? Skriv bokens titel + respektive adress om böckerna ska skickas till olika mottagare. Om det står en adress skickar jag samtliga böcker till den adressen.Stort tack för din beställning!

 

 
 
 
 

Filmaffisch från 2009


Filmen I skuggan av värmen med Malin Crépin och Joel Kinnaman i huvudrollerna.